İLK KÖYÜMÜZ ŞANLIURFA BİRECİK YUKARI YENİÇAĞ

IMG_9685

İLK KÖYÜMÜZ ŞANLIURFA BİRECİK YUKARI YENİÇAĞ

Sevgi Gönüllüleri Derneği ilk saha çalışmasını 2019 Haziran ayında Şanlıurfa Birecik’te Yukarı Yeniçağ İlkokulu-Ortaokulu’nda gerçekleştirdi. Köyde yapılacak tüm etkinlikler bir ay öncesinden başlayan çalışmalarla hazırlandı. Köye gidildiğinde Sevgi Gönüllüleri iki ekibe ayrılarak etkinliklerine hız kesmeden başladı. Kütüphane gönüllüleri çocuklar için sıfırdan güzel bir kütüphane oluştururken; etkinlik gönüllüleri de çocuklar ve ailelerle 2 gün boyunca kültür, sanat etkinlikleri ile çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirdi. Çocukların yıllarca yararlanıp geleceklerini inşa edebilecekleri kütüphaneleri doğanın farklı renklerinden yararlanarak sevgiyle boyandı. Ayrıca, Birecikli çocukların kendi elleriyle yaptığı çalışmalar kütüphanenin farklı noktalarında kullanıldı.

Sevgi Gönüllüleri, kütüphanenin bir köşesine oyun alanı oluştururken diğer köşesindeki bembeyaz raflara bir sürü kitap bıraktı. Etkinlik gönüllüleri de çocukların farklı alanlarda tecrübeler kazanması ve gerek çocukların gerek köy halkının gelişimlerine öncü olmak için birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştirdi. Annelerle ebru sanatı ile kilden modeller yapıldı, müzik aletleri tanıtıldı, hep beraber şarkılar türküler söylendi. Çocuklarla bilgi yarışmalarından maske etkinliklerine, ilginç deneylerden dans ve müzik yarışmalarına, meslek tanıtımlarından survivor yarışmalarına kadar pek çok bilgilendirici ve eğlenceli aktivite gerçekleştirildi. Bir de tabiki Sevgi Kütüphanelerinin raflarından alacakları kitaplar için kitap ayraçları yapıldı. Bu etkinliklerinin tamamlanmasının ardından köyün son günü, çocuklar ve köy halkı ile vakit geçirilebilecek şekilde ‘Sevgi Günü’ gerçekleştirildi. Sevgi Gününde çocukların yaptığı eserler ailelerine sunulurken aynı zamanda tüm köy halkı ile muhabbet edilerek güzel vakit geçirildi. Sekizinci sınıflara mezuniyet yapıldı, palyaçolar ve çeşitli yarışmalar ile birlikte çok eğlenceli bir şekilde günümüz tamamlandı. Köyden ayrılmadan önceki son anda hep birlikte Sevgi Kütüphanesi’nin açılışı yapıldı.

Kütüphaneye ilk girişlerinde heyecanları gözlerinden okunan minikler abi ve ablalarına bir yandan teşekkür ederken bir yandan da gözleri parlayarak bu kütüphanede yaşayacakları güzel zamanların hayallerini kurmaya başladılar. İlk projesini başarıyla ve mutlulukla tamamlayan Sevgi Gönüllüleri de daha fazla çocuğa umut olmak ve daha çok insana sevgi götürmek amacıyla ilk köylerinden ayrıldı ve bugün büyük bir motivasyonla yollarına devam ediyorlar.

Follow us on Social Media